PUR Isolatie

Wat is PUR Isolatie?

Gespoten pur is een polyurethaan isolatieschuim. Het kan worden toegepast op muren, plafonds, kruipkelders en vloeren. Door de hoge isolatiewaarde is slechts een dunne laag voldoende om warmteverliezen zeer sterk te beperken. Met een gemiddelde lambdawaarde van 0,026 W/mK doet purisolatieschuim beter dan de meeste andere isolatiematerialen. Bijgevolg kun je hierdoor tot 15% besparen op jouw energiefactuur.

Bovendien gebeurt de plaatsing van polyurethaanschuim veel vlugger en zorgvuldiger. Plaatsing kost dus minder arbeidsuren dan bij het gebruik andere isolatie materialen. Ook worden bepaalde arbeidsintensieve stappen overbodig: een uitvullaag bij bevloering is bijvoorbeeld niet langer nodig. Ook luchtschermen in daken en muren worden overbodig.

Een TOP isolatiemateriaal!

Pur-schuim heeft bewezen, enerzijds door zijn hoge isolatiewaarde en anderzijds door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden, dat het tot de top van de isolatiematerialen behoort, zowel voor particuliere als voor industriële toepassingen.

Gespoten PUR wordt meer en meer gebruikt in de bouw omwille van de super-isolerende eigenschappen en handige plaatsing. Bij PUR vermijd je de kost van uitvullingschape en is je vloer meteen geïsoleerd.

De PUR hecht uitstekend aan de ondergrond. Op de PUR komt dan de eventuele vloerverwarming, gevolgd door de chapelaag.

Kan een vloer verzakken door PUR vloerisolatie?

Er zijn heel wat fabeltjes en misverstanden over PUR vloerisolatie. Volledig onterecht overigens, want een vakkundig aangebrachte vloerisolatie in gespoten PUR is net uiterst stabiel en zeer vormvast. Denk maar aan het dashboard van een wagen of een surfplank: deze zijn eveneens gemaakt uit polyurethaan en zullen nooit ofte nimmer vervormen! Wat betreft de plaatsing van PUR vloerisolatie wordt deze in lagen aangebracht, en indien de wachttijden gerespecteerd worden zal deze slechts minimale krimp vertonen. Wist u trouwens dat vloerisolatie in gespoten PUR een draagvermogen heeft van ±150 000 kg/m² (wat gas gedragen gelijk aan of hoger dan 150kpa betreft), terwijl gefabriceerde isolatieplaten, een maximaal draagvermogen hebben van 1500 kg/m². PUR vloerisolatie is dus veel sterker.

Er zijn al gevallen geweest waarbij de vloeren verzakt zijn tot zo’n 10mm. Bij onderzoeken door het WTCB is echter gebleken dat de vloerisolatie in de meeste gevallen helemaal niet de oorzaak was. Vaak waren het de volgende gebreken die deze vloerverzakkingen tot gevolg hadden:

 • Het ontbreken of plaatsen van onvoldoende uitzettingsvoegen in de dekvloer. Hierdoor ontstaan thermische spanningen waardoor grote krachten werken op
  de dekvloer en aan de randen.
 • Vloerisolatie in Pur die werd aangebracht door niet of onvoldoende gekwalificeerd personeel. Hierdoor kunnen te dikke isolatielagen per keer worden aangebracht, waardoor de stabiliteit van de vloerisolatie te min wordt.

 

De voordelen van PUR isolatie

 • Hoge isolatiewaarde.
 • Vriendelijk voor mens en milieu.
 • Zeer vormvast.
 • Naadloos, waardoor koudebruggen of luchtlekken niet meer voorkomen.
 • Geen droogtijd.
 • Vloerisolatie in gespoten PUR kan in onbeperkte dikte.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Een offerte aanvragen is gemakkelijk, snel en bovendien gratis!

Offerte aanvragen

Isospray staat garant voor

 • Gratis persoonlijk advies
 • Een duidelijke offerte
 • De beste prijs
 • Een correcte uitvoering
 • Vakmanschap
 • Een uitstekende service

Onze diensten uitgelicht

PUR Isolatie

Gespoten vloerisolatie heeft een hoge isolatiewaarde, is vormvast, naadloos en kan gespoten worden tot onbeperkte dikte.

Lees meer

EPS Isolatie

EPS isolatiechape is een thermische en isolerende uitvullaag op basis van EPS korrels dat voor een gunstige beoordeling zorgt op het EPC.

Lees meer

Chape

Chape wordt aangebracht op een onderliggende dragende vloer om oneffenheden glad te strijken, niveauverschillen te overbruggen of om een vloer als geheel op het gewenste peil te brengen.

Lees meer

OP ZOEK NAAR EEN BETROUWBARE ISOLATIESPECIALIST?
NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP